Bescherm de oceaan vanuit de supermarkt

Wat jij vandaag doet, heeft invloed op de oceaan van morgen. Natuurlijk kun je doneren aan een goed doel, zoals Sea First Foundation. Maar ook in je alledaagse bezigheden en vooral in je koopgedrag kun je bijdragen aan een betere wereld en een gezondere oceaan. Lees hier tips om het verschil te maken in de supermarkt. Want elke euro die jij besteedt, heeft impact!

  • Labels als MSC en FSC zeggen niet altijd alles. Want hoe kan de tonijn in jouw blikje duurzaam gevangen zijn, als deze vissoort volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties door overbevissing al bijna is uitgestorven? En hoe duurzaam is tropisch hardhout nog, als je weet dat het regenwoud met een voetbalveld per seconde verdwijnt?
  • Koffie uit een machine met slecht recyclebare aluminium cups drinken, of gewoon een potje zelf maken: als je het vanuit ecologisch standpunt bekijkt, een no-brainer.
  • Biologische groente kopen heeft alleen zin als die groente ook daadwerkelijk uit de buurt komt. Want met biologische boontjes uit Kenia die hier per vliegtuig heen komen, zet je alsnog een flinke ecologische voetafdruk. Koop liever lokaal. Dat is eenvoudiger dan je denkt, want in de supermarkt kun je bij alle verse producten lezen waar ze vandaan komen.
  • Maar zelfs boontjes uit Kenia eten is minder schadelijk voor het klimaat dan het eten van vlees. Zeker rundvlees heeft een enorme impact op het klimaat.

 

Maak verantwoorde keuzes

Met een keuze voor voeding die dichtbij huis geproduceerd is en door kritisch om te gaan met het kopen én eten van vlees en vis kun je helpen de oceaan te beschermen. Misschien denk je dat dat maar een druppel op een gloeiende plaat is. Maar als langzaam maar zeker meer consumenten duurzamere keuzes gaan maken, worden de supermarkten wel gedwongen om hun assortiment aan te passen. En wordt kiezen voor een betere toekomst eenvoudiger voor iedereen – niet alleen voor voorlopers zoals jij!

Lees ook: https://m.knack.be/nieuws/belgie/gebruik-wat-meer-boerenverstand-in-de-supermarkt/article-opinion-1412959.html

Meer weten?

Wil je nog veel meer weten over de gezondheid van de oceaan? Vraag dan een les aan via [email protected]! Of bestel het boek De Huilende Zee via onze webshop: https://www.seafirst.org/product/de-huilende-zee/