Samen staan we sterk

Onze Vrijwilligers

Onze vrijwilligers helpen de Sea First Foundation bij het beschermen van de oceaan, bijvoorbeeld door het geven van gastlessen en lezingen. Maak hieronder kennis met onze vrijwilligers. 

Filter hier op

Categorieën

 • Oprichter en voorzitter

  Dos Winkel

  In 1983 begon ik met onderwaterfotografie op het Caribische eiland Bonaire. In ruim drie decennia en ruim 5000 uur onderwater, heb ik een mooie internationale reputatie opgebouwd als onderwaterfotograaf – mijn boeken worden in 54 landen verkocht en publiceerde ik o.a. in National Geographic, BBC Wildlife, Terra, Terre Sauvage en vele internationale duiktijdschriften – heb ik vele prijzen gewonnen, maar zag ik ook tot mijn grote spijt dat alle ecosystemen onder water zienderogen achteruit gingen... !

 • Bestuurslid

  Bertie Winkel

  In 1967 ontmoetten Dos en ik elkaar in Idar-Oberstein, een bekend plaatsje in Duitsland waar je bijzondere mineralen kon vinden. Dat was de start van een zeer avontuurlijk leven, waarin we kennismaakten met ongelooflijke culturen en de meest uiteenlopende natuur, zowel boven- als onderwater... !

 • Secretaris-penningmeester

  Gerine Vianen

  Via via hoorde ik dat Sea First een secretariële kracht zocht. Ik ben mij toen in de organisatie gaan verdiepen en de missie en werkwijze van Sea First spreken mij erg aan. Ik werk nu een aantal maanden voor Sea First en ik kan niet anders zeggen dan dat Dos en de vrijwilligers Sea First een zeer warm hart toedragen.

 • Bestuurslid

  Patrick Van Hooydonk

  Hallo, ik ben Patrick Van Hooydonk, bioloog van opleiding, specialisatie dierkunde en blijvend gefascineerd door de natuur. Marketeer van werk en vader voor het leven. Vrijwilliger in hart en nieren, van oudercomité, sportclubs, refugee walker tot Sea First Foundation... !

 • Eerste aanspreekpunt Sea First Foundation

  Femke Winkel

  Op mijn veertiende heb ik samen met mijn vader Dos Winkel, mijn PADI junior open water duikbrevet gehaald. Mijn eerste duik was op Aruba. Ik was meteen verkocht, de zee, het koraalrif en de vissen waren prachtig... !

 • Vrijwilliger

  André Nuijten

  Mijn naam is André Nuijten en ik ben sinds 2013 vrijwilliger voor de Sea First Foundation. De missie van Sea First en het enthousiasme van Dos Winkel spreken mij enorm aan. Ik deel de enthousiaste kijk op verandering alsmede het streven naar een positieve en duurzame wereld waarin met respect wordt omgegaan met mens, dier en milieu... !

 • Vrijwilliger

  Anja Dijkstra

  Ha beste mensen, ik ben Anja Dijkstra. Mijn liefde voor de zee is aangestoken door een andere liefde, namelijk mijn Egyptische man en heeft er toe geleid dat ik milieukundige ben geworden. Mijn drijfveer was idealistisch: ik wilde natuur en milieu beschermen... !

 • Journalist in opleiding

  Annika Verdam

  Al toen ik vijf jaar oud was had ik een enorme passie voor alles wat te maken had met wildlife, dieren en de natuur. Die passie is nooit weg gegaan... !

 • Vrijwilliger

  Elianne Honings - van Hoogdalen

  De natuur was altijd al mijn grote liefde. Ik houd van wandelen, fietsen en vogels kijken, maar sinds een paar jaar is daar een hobby bijgekomen: duiken. Door het duiken ben ik gefascineerd geraakt door die mysterieuze onderwaterwereld, die ik daarvoor alleen maar kende van foto's en tv....

 • Vrijwilliger

  Erdinç Saçan

  Ik ben Erdinç Saçan en ik ben sinds begin 2020 betrokken als vrijwilliger bij Sea First Foundation. Ik irriteer me mateloos aan de rotzooi die je in rivieren en in zeeën aantreft. Ik wil mij dan ook inzetten om mensen bewust te maken hoe dit kan vermeden worden... !

 • Auteur, blogger en communicatiepersoon

  Joanna Bouma

  Mijn eerste duik maakte ik in Malta in 1987. Meteen was ik onder de indruk van alles wat er onderwater te zien was. Er volgden vele duikreizen naar de warmere wateren van de planeet. Al snel had ik door dat de zee ernstig bedreigd is... !

 • Ambassadeur van de onderwaterwereld

  Maikel Wagemans

  Na het afronden van een masteropleiding aan de Technische Universiteit in Eindhoven (Electrical Engineering) ben ik een tijdje de wereld in getrokken en heb ik eindelijk tijd gevonden om te leren duiken... !

 • Natuurliefhebber

  Mark Fleuren

  Ik snorkel regelmatig in rivieren en zeeën. Je bent te gast in de onderwaterwereld waarbij je een kijkje neemt in het fascinerende leven dat zich daar afspeelt... !

 • Marine wildlife videographer

  Peter Leerink

  Sea First heb ik leren kennen tijdens een lezing van Dos op World Ocean Day in Den Haag 2015. Een jaar later was één van mijn eerste filmopdrachten voor Sea First het filmen van de acteur/dolfijntrainer/milieuactivist Ric O'Barry van de televisieserie Flipper (1972) tijdens zijn bezoek aan de World Ocean Day georganiseerd door Sea First. 

   

 • Oprichter retulp

  Richard Gabriël

  Hallo ik ben Richard Gabriël, vrijwilliger bij Sea First Foundation (SFF) sinds 2015 na een schokkende ervaring hoeveel plastic we wel niet verzamelden op een Beach Clean-up. In datzelfde jaar heb ik ook Retulp opgericht om zelf ook te helpen om een alternatief te bieden... !

 • Donateursadministrateur

  Richard Kingma

  Ik hou van de zee, de strand en de duinen. Als kind al bracht ik de schoolvakanties in Zeeland door. En nog steeds is een vakantie enkel compleet met een zee of oceaan... !

 • Vrijwilliger

  Sanne Noordegraaf

  Ik ben Sanne, en ik realiseerde mij al op vroege leeftijd dat mijn passie voor alles wat leeft, niet past in hoe er in de wereld omgegaan wordt met alles wat leeft! Gelukkig zijn er organisaties als Sea First Foundation om ons te herinneren hoe mooi de wereld is en hoe belangrijk het is om deze actief te beschermen... !

 • Vrijwilliger

  Sebastiaan Vos

  Hallo, ik ben Sebastiaan Vos. In het dagelijks leven heb ik een eigen onderneming en verdien ik de kost, als zelfstandige in assemblage- en montagewerkzaamheden. Toen ik in 2010 de films Meat the Truth en Sea the Truth had gezien, ben ik volledig vegetariër geworden en word met de dag steeds bewuster. Het is erg gesteld met onze aarde en dat komt voornamelijk door onze manier van leven en onze verslaving naar vlees en vis... !

 • Vrijwilliger

  Sephine Mellink

  De passie voor de zee en alles wat daarin leeft heb ik altijd al gehad, maar is de laatste jaren sterk toegenomen met oog op het leed en de vervuiling. Toen ik klein was maakte ik al posters om uit te delen in de hoop het dierenleed te verminderen toen ik daarover gehoord had op school. Zodra ik mij bewust werd van de huidige staat van de oceaan, wakkerde het een vlam in mij aan en heb ik me bij Sea First aangesloten. Dit is mijn manier te pogen de oceaan haar rechtmatige natuurlijke staat van schoonheid terug te geven.    

 • Sea First representative bij seas at risk

  Sien Boschma

  De plek waar ik mij het meest thuis voel is de oceaan. Daarom doet het zo pijn om te zien wat er mee gebeurt. Mijn drijfveer is om er iets aan te doen... !

 • Vrijwilliger

  Silvia Roukens

  Ik ben vanaf 2013 betrokken bij Sea First Foundation. Een indrukwekkende voordracht van Dos Winkel over de gevolgen van visconsumptie zette mij er toe aan om vrijwilliger te worden. Ik was ontroerd door zowel de schoonheid van het zeeleven als de kwetsbaarheid ervan... !

 • Vrijwilliger

  Sophia Koene

  Wat leuk dat u de website van Sea First bezoekt! Ik hoop dat u het interessant vindt en dat u antwoorden op uw vragen krijgt. Ik vertel u graag wat mij ertoe heeft bewogen me bij Sea First aan te sluiten... !

 • Vrijwilliger

  Stephanie Baguette

  Hi! Ik ben Stephanie en help Sea First met het creëren van content voor social media. Ik leerde Dos Winkel kennen in 2019 op de Vegan A’fairs-beurs in Oostende. Onze stands stonden naast elkaar en we maakten gelijk een praatje. Hij gaf op die beurs ook een lezing die ik meteen heb bijgewoond. Dos en Bertie zetten zich al jaar en dag in voor de bescherming van de oceaan... !

 • Natuuractivist

  Vicky Fokker

  Wat leuk dat u dit leest en welkom bij Sea First Foundation! Hoe ik hier ben gekomen? Ik heb de oceaan mogen ervaren tijdens het halen van mijn duikbrevet, en vanaf dan is mijn verwondering en fascinatie alleen maar gegroeid. De stap in 2018 naar vrijwilliger bij Sea First Foundation was dan ook logisch... !

 • Algemeen adviseur

  Anneke Dierkx

  Als kind was ik al dol op de kust en de zee. In 2004 maakte ik mijn eerste duik en ging er een nieuwe magische wereld voor me open. Ook voor mijn kinderen; ze konden eerder snorkelen dan zwemmen... !

 • Diëtist

  Lobke Faasen

  Er zijn een heleboel manieren waarop we deze planeet en het leven daarop veel teveel belasten. Het gaat bijvoorbeeld over de spullen die we kopen en de manier waarop we onszelf vervoeren. Maar de dagelijkse voedingskeuzes die we maken, is wel de meest simpele manier om je leven eco-positiever te maken... !

 • Marien bioloog

  Merethe Zalm

  Mijn naam is Merethe Zalm en ik verricht sinds mei 2017 vrijwilligerswerk voor Sea First. Met een voornaam dat “kind van de zee” betekent en een achternaam van een vis, was het wel een beetje te verwachten dat ik een liefde voor de oceaan zou ontwikkelen... !

 • Marien bioloog en -ecoloog

  Nanne van Hoytema

  Het halen van mijn duikbrevet in de Middellandse Zee was een directe drijfveer om mariene biologie te gaan studeren. Tijdens die studie deed ik onderzoek naar koralen uit de tropen en uit de diepzee bij Ierland... !

 • Marien bioloog

  Rosa van der Ven

  Al vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door het leven om ons heen, en een studie biologie en specifiek mariene biologie aan Wageningen Universiteit was dus een logische keuze. Inmiddels werk ik als PhD onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en bestudeer ik koraalriffen langs de kust van Oost Afrika... !