Beschermen en koesteren

Al ruim 5.000 uur onderwater

Dos Winkel (1947) begon in 1983 met onderwaterfotografie op het Caribische eiland Bonaire. In  ruim drie decennia en ruim 5.000 uur onder water heeft hij niet alleen een internationale reputatie opgebouwd als onderwaterfotograaf, maar levert hij als oprichter en voorzitter van de Sea First Foundation - samen met zijn team van vrijwilligers - tevens een belangrijke bijdrage aan oceaanbescherming door middel van educatie.

Dos Winkel

Onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer

In 2005 besloot Dos zijn praktijk voor orthopedische fysiotherapie te sluiten en zijn opleiding voor artsen en fysiotherapeuten, de International Academy for Orthopedic Medicine te verkopen. Sindsdien houdt hij zich fulltime bezig met oceaanbescherming. Dos geeft veel lezingen in Nederland, België en Spanje voor de meest uiteenlopende groepen. Zijn stokpaardje is de relatie tussen ontbossing, vlees- en visconsumptie en oceaanverzuring. Zijn lezingen zijn altijd up-to-date.

Onze Zeeparels

Wij zijn nergens zonder onze vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn van grote waarde voor Sea First Foundation. En daarmee voor de oceaan. Want zonder onze vrijwilligers zouden we geen activiteiten kunnen organiseren en zouden we onze gastlessen op scholen niet kunnen geven. Wil jij weten wie onze vrijwilligers zijn?

Over deze foto

Met vijf verschillende partners organiseerden wij op deze school een duurzaamheidsdag. 

Onze Partners en onze Sponsoren

Samen staan we sterker dan alleen

Sea First pakt niet alleen de bedreigingen van onze natuur aan, maar zoekt samen met verschillende partijen de samenwerking op. Om zo samen op het juiste moment, op de juiste plaats en op het juiste niveau invloed uit te kunnen oefenen waar het nodig is. Dit leidt regelmatig tot sterke en waardevolle partnerschappen.
Mede dankzij onze sponsoren en onze donateurs kunnen wij de nodige acties ondernemen om onze boodschap te verspreiden en meer impact uitoefenen om de oceaan te beschermen. Want samen staan we sterker dan alleen.