Help om zoveel mogelijk diervriendelijke kandidaten in de Tweede Kamer te krijgen

Sea First is al jaren actief lid van de Dierencoalitie. Samen met de andere leden van de Dierencoalitie vragen we je op de meest diervriendelijke kandidaten te stemmen. Nog twee dagen en dan is het zover. Dan zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer in Nederland. Weet jij al wat je stemt? Zorg er in elk geval voor dat jouw stem gaat naar een dierenvriend of -vriendin. Met zoveel mogelijk dierenvrienden in de Tweede Kamer is de stem voor dierenwelzijn sterker en krijgen we meer voor elkaar voor dieren. Samen met andere organisaties van de Dierencoalitie lanceerden we een handige keuzehulp om je op weg te helpen: wie is jouw dierenkandidaat?

Ben jij voor cameratoezicht in een slachterij? Wil jij dat dieren grondrechten krijgen? En vind jij het belangrijk dat het na de verkiezingen gaat om het voorkomen van een volgende pandemie en het beschermen van dieren en biodiversiteit? Op www.wieisjouwdierenkandidaat.nl kun je zien of kandidaat-Kamerleden steun uitspreken voor veertien diervriendelijke stellingen. Je kunt op de website aangeven welke stelling je belangrijk vindt, waarna de kandidaten die beloven zich voor deze stelling in te zetten naar voren komen. Zeedierenwelzijn is in stelling 7 opgenomen.

Wil jij weten hoe diervriendelijk de kandidaten zijn? Neem dan een kijkje op de website.

Ga naar de kandidatenwijzer

Verschillende kandidaten van PvdA, D66, BIJ1, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, 50Plus, SGP, Splinter, SP en JA21 hebben zich uitgesproken over de stellingen. Het CDA en de VVD hebben aangegeven niet mee te willen doen met deze campagne en ook de stellingname van de PVV, Forum voor Democratie en Denk-kandidaten ontbreken.

Volgens Sea First is het teleurstellend dat er binnen grote partijen als het CDA en de VVD geen enkele dierenkandidaat is. Dat andere politieke partijen zoals de PVV en Forum van Democratie hun kiezers niet willen vertellen hoe zij tegen dierenwelzijnsthema’s aankijken, vindt de Dierencoalitie kwalijk. ‘Kiezers hebben het recht te weten hoe hun partij over specifieke onderwerpen denkt. Via onze website wordt dat heel makkelijk gemaakt. Partijen die niet meedoen, verbergen hun standpunten over de stellingen. Zij willen er niet voor uitkomen dat veel van hun standpunten dieronvriendelijk zijn. Gelukkig heeft een aantal potentiële regeringspartijen wel gereageerd; bij deze partijen zie je dat een betere bescherming van dieren steeds uitdrukkelijker onderdeel uitmaakt van hun speerpunten'.

Dank om te stemmen voor een diervriendelijker Nederland,

Dos Winkel

Voorzitter Sea First

Klik hier op wieisjouwdierenkandidaat.nl  en leer via een aantal stellingen die jij belangrijk vindt welke kandidaten zich voor dat onderwerp inzetten.