Sea the Truth wint drie awards in Bogotá

De film Sea the Truth, bedacht door Dos Winkel en geproduceerd door de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, heeft op het filmfestival van Bogota (Colombia) drie awards gewonnen.

De documentaire Sea the Truth is flink in de prijzen gevallen tijdens het festival Cine Animal Bogotá in het Zuid-Amerikaanse Colombia. De film won maar liefst drie awards: “Best Documentary Feature”, “Peacock Feather” (meest originele en creatieve werk) en “Animal Planet” (boodschap over klimaatbewustzijn en dieren).

Sea the Truth is de opvolger van Meat the Truth, de eerste klimaatfilm van de Nicolaas G. Pierson Foundation, die het verband tussen de veehouderij en klimaatverandering aantoont. In Sea the Truth staat de conditie van de oceaan centraal. In de film gaan twee jonge marien biologen, Marianne van Mierlo en Barbara van Genne, op verzoek van Marianne Thieme, wereldwijd op zoek naar wetenschappelijke informatie over de conditie van onze grootste ecosystemen, die bijna ¾ van  de aarde bedekt. Onderwaterfotograaf Dos Winkel toont de schoonheid van het onderwaterleven en de enorme bedreigingen waaraan dat bloot staat.