Sea First Nederland, Sea First België, Sea First Foundation. Hoe zit het nu?

 

Soms krijgen we vragen hoe het zit met Sea First Nederland, Sea First België en Sea First Foundation. We leggen het je graag even uit:

 

Sea First Nederland is een Nederlandse stichting die is opgericht in 2009. Omdat Sea First Nederland ook lezingen geeft buiten Nederland, bijvoorbeeld in België en Spanje, wordt ook de naam Sea First Foundation gebruikt. Het bestuur van Sea First Nederland heeft een aantal zeer kundige bestuurders gekend, waarvan Dos Winkel sinds de oprichting van de stichting de constante factor is.

 

Sea First vzw is een organisatie die in België is opgericht in 2010. Beide stichtingen hebben een aantal jaren samengewerkt en zelfs een gezamenlijke website gehad. Vanwege een verschil van inzicht in de koers en het sponsorbeleid is de informele samenwerking begin 2016 gestopt. Zo wil Sea First Nederland bijvoorbeeld geen sponsoren die “een groen imago kopen”. Dos Winkel maakt dus geen deel meer uit van Sea First vzw, maar geeft wel lessen en lezingen in België. Zijn werkzaamheden in België zijn dus in dezen niet veranderd.

 

Beide stichtingen  gebruiken op dit moment nog hetzelfde logo en de websites lijken nog op elkaar. Dit laatste wordt begin 2017 opgelost: dan krijgt de site van Sea First Nederland een nieuwe vormgeving. Voor wat betreft het logo onderzoeken we nog de mogelijke opties.

 

Sea First Nederland:

Website: www.seafirst.nl , www.wereldoceaandag.nl en www.tunafree.nl

E-mailadres: [email protected]

Facebook: @SeaFirst (Sea First Nederland)

Twitter: @Sea_First (Sea First Nederland)