Personele Bezetting Evenementen

Personele bezetting evenementen (voorzitter Femke Winkel)

Het jaar is weer goed begonnen met een aantal grote beurzen. Als eerste de Duikvaker op 2 en 3 februari in Houten, de grootste duikbeurs van Nederland, gevolgd door een nieuwe beurs genaamd “Vegan A’fairs” in Oostende op 9 en 10 februari. Twee totaal verschillende beurzen met een totaal ander publiek, maar fijn om te zien dat het ook op de Duikvaker merkbaar was dat verandering ten aanzien van bewustwording over klimaat, milieu, de oceaan en vervuiling gaande is! Roestvrijstalen flessen en rietjes werden goed verkocht!

Vrijwilligsters Sien, Femke en Vicky bij de Sea First-stand
tijdens de Duikvaker in Houten

Oostende was leuk en goed georganiseerd. Dos Winkel mocht een nieuw publiek inspireren met zijn lezing (drie maal) – de relatie tussen de gezondheid van de oceaan, het klimaat en ons consumptiegedrag – die weer zeer goed ontvangen werd!

In het weekend van 9 en 10 maart stonden wij op de VeggieWorld Utrecht-beurs. Samen met ProVeg, de organisator van de Nederlandse versie van VW, hebben wij het kinderprogramma vorm gegeven. Het was een heel groot succes! Neptunes vertelde op een hele leuke interactie wijze, het verhaal van de oceaan “zwerf mee op zee”, de kinderen hingen aan zijn lippen! Ook konden de kinderen meedoen aan een levend bordspel en de grote oceaanquiz.

Zaterdag werd de beurs heel goed bezocht. We hebben veel mensen kunnen informeren en er zijn weer leuke aanvragen voor lessen op scholen uit voortgekomen. Natuurlijk stonden we ook met onze merchandise en zijn er veel mooie alternatieven voor plastic verkocht zoals de roestvrijstalen flessen en rietjes!

Zondag was er ook de klimaatmars in Amsterdam, waar Sea First ook goed vertegenwoordigd was en deel uitmaakte van het “oceaanblok”! Dat dit minder bezoekers op VeggieWorld opleverde, was te verwachten. Het was in ieder geval een weekend met veel positieve toekomstgeluiden!

  Vrijwilligers Johan, Sephine, Tjeerd en Sebastiaan tijdens Veggieworld in Utrecht

Aankomend weekend, op 16 en 17 maart, staan we op de Belgische Duikbeurs bij Kinepolis Antwerpen. Ook hier zal Dos Winkel beide dagen een lezing over koraalriffen verzorgen en staan onze vrijwilligers weer paraat voor al jullie vragen over de oceaan en hoe deze ervoor staat.