Dos Winkel

In 1983 begon ik met onderwaterfotografie op het Caribische eiland Bonaire. In ruim drie decennia en ruim 5000 uur onderwater, heb ik een mooie internationale reputatie opgebouwd als onderwaterfotograaf – mijn boeken worden in 54 landen verkocht en publiceerde ik o.a. in National Geographic, BBC Wildlife, Terra, Terre Sauvage en vele internationale duiktijdschriften – heb ik vele prijzen gewonnen, maar zag ik ook tot mijn grote spijt dat alle ecosystemen onder water zienderogen achteruit gingen... !

In 2005 besloot ik mijn praktijk voor orthopedische fysiotherapie te sluiten en mijn opleiding voor artsen en fysiotherapeuten, de International Academy for Orthopedic Medicine te verkopen en mij fulltime bezig te houden met oceaanbescherming. Dit leidde tot de publicatie van spraakmakende boeken “Wat is er mis met vis?! en visolie” (2008) en De Huilende Zee (2010), evenals de documentaire Sea the Truth van de Nicholaas G. Pierson Foundation die ondertussen benoemd werd tot een van de 10 beste oceaandocumentaires van dit decennium en tot de oprichting van de Sea First Foundation.

Ik geef veel lezingen in Nederland, België en Spanje voor de meest uiteenlopende groepen. Mijn stokpaardje is de relatie tussen klimaatverandering, ontbossing, vlees- en visconsumptie en oceaanverzuring. Mijn lezingen zijn altijd up-to-date. Wie mij voor een lezing wil uitnodigen, kan een mailtje sturen naar [email protected]