Tuna Free Campaign

Met de Tuna Free Campaign tracht Sea First alle tonijn en andere bedreigde vissen van de menu’s van restaurants, snackbars, eetcafés en kantines van zowel scholen, als overheden en bedrijven te halen en ja, zelfs uit de schappen van de winkels. Want niet alleen de blauwvintonijn, maar ook de andere tonijnsoorten en vele andere bedreigde vissoorten wacht hetzelfde lot indien ons eetpatroon niet verandert.

Tonijnambassadeur worden
Het succes van de campagne steunt voornamelijk op de inzet van vrijwillige tonijnambassadeurs die ernaar streven restaurants in hun eigen regio tonijnvrij te maken. Dit doen ze door in gesprek te gaan met de restauranthouders, managers en (chef)koks en hen te wijzen op de problemen en mogelijke gevolgen van het gebruik van tonijn.

Tonijnambassadeurs zijn vrijwilligers bij Sea First en krijgen een workshop en de nodige materialen ter beschikking om van hun missie een succes te maken! Klik hier om je aan te melden als tonijnambassadeur bij Sea First.

Proud to be Tuna Free
Deelnemende restaurants krijgen een sticker met de vermelding “Proud to be Tuna Free” die ze op het raam of de deur van het restaurant kunnen plakken. Op deze manier weten de gasten dat het restaurant waar ze eten bekommerd is om duurzame visserij en om deze reden ervoor kiest geen tonijn en andere bedreigde vissoorten aan te bieden.

Geïnteresseerd in dit initiatief? Klik hier om u aan te melden. Voor meer informatie kunt u mailen naar: [email protected]

Sponsors
Op dit moment wordt de beweging Tuna Free gesponsord door de volgende welwillende instellingen:

Zeewierwijzer: Stichting Zeewierwijzer heeft als doelstelling de publieke bewustwording over het belang van zeewier als bron van voeding, verzorging en gezondheid te bevorderen door middel van het verstrekken van informatie en het geven van voorlichtingen. Meer hierover op www.zeewierwijzer.nl

Amanprana steunt als hoofdsponsor van de Tuna Free Campaign, Sea First in haar actie: “Als er geen vraag meer is, zal het aanbod stoppen!” Amanprana verschaft bio en veggie super voeding als medicijn. Sinds 2011 engageert ze zich om 10% van haar winst te besteden aan allerlei ‘red de zee’ acties. Bart Maes, oprichter van Amanprana zegt hierover: “Dit is een sociaal engagement van Amanprana tegenover onze aanhangers en klanten. Samen moeten we de zee redden! Het individu maakt het verschil.”

LUSH: Wij geloven in het maken van effectieve producten van verse* biologische* groentes en fruit, de beste essentiële oliën en veilige synthetische ingrediënten.
*Wij geloven ook dat woorden als vers en biologisch meer betekenen dan marketingtermen.
We bedenken onze eigen producten en geuren, we maken ze vers met de hand en gebruiken zo weinig mogelijk of geen conserveringsmiddelen of verpakkingsmaterialen, met alleen maar vegetarische ingrediënten en vertellen je wanneer ze gemaakt zijn.

Deelnemers
Bistro Bouillabaisse, Harderwijk

Proeverij De Pronckheer, Cothen

Vitam – ambassadeur Sea First Foundation

Passion4Sushi

Brasserie De Baas, Heemsteede

– Broers

– Fine Fresh Food

Bolhoed, Amsterdam

Café Quirky, Den Haag