Nieuwsbulletin voorjaar 2018

Beste donateurs en vrienden van Sea First,

Vanuit een veel te koude Costa Blanca schrijf ik dit voorwoord voor het Sea First Nieuwsbulletin. Spanje is, na Nederland en België, het derde land waar Sea First actief is met het geven van gastcolleges op internationale scholen en lezingen voor vele groepen van zeer uiteenlopende aard. Zo geef ik binnenkort een lezing voor de werknemers van het European Union Intellectual Property Office in Alicante.

In het afgelopen kwartaal heeft Sea First zich weer op verschillende scholen vertoond en enkele honderden leerlingen geënthousiasmeerd als het gaat over het belang van de oceaan, het klimaat, milieu en (zee)dierenwelzijn. Zoals altijd waren verschillende vrijwilligers actief met het geven van lezingen aan rotaries, een kerk (in Muiderberg), groepen ouderen, een outdoor sportzaak en aan onderwaterfotografen. Uiteraard hadden we een stand en gaven we lezingen tijdens de Duikvaker, Veggie World in de Jaarbeurs in Utrecht en bij de Antwerpse duiksportbeurs.

Het tweede kwartaal wordt het hoogtepunt van 2018, met op 22 mei een congres in het Europees Parlement in Brussel, dat Sea First mag organiseren en vrijwel geheel met eigen sprekers wordt ingevuld. Sea First staat op het eerste plantaardige festival in Groningen en Goes, organiseren we weer een beach clean-up in Scheveningen en dan natuurlijk het grootste evenement van het jaar Sea the Future, dat we dit jaar laten samenvallen met Wereld Oceaan Dag. Hieronder vind je alvast belangrijke informatie. Voor de volledige agenda check onze website.

Wij wensen jullie een prachtig voorjaar en hopen jullie bij Sea the Future in ’s Hertogenbosch te mogen begroeten.

Namens het Sea First-bestuur,

Dos Winkel, voorzitter