Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

LEZING DOS WINKEL: KLIMAATVERANDERING EN WAT NU…?

18 december 2018 @ 19:00 - 22:00

De rol van de oceaan, blauwe long van de wereld.

Doet de politiek genoeg om de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden? Het antwoord is volmondig NEE. Er wordt vrijwel alleen maar over CO2 gesproken, maar er zijn nog verschillende andere broeikasgassen die een zeer belangrijke rol spelen en waar we gemakkelijker vanaf kunnen komen dan van CO2. De opwarming van het zeewater heeft niet alleen ernstige gevolgen voor het klimaat, maar ook voor het zeeleven.

 

rif 2000.jpg

Dos Winkel heeft in dertig jaar duiken en onderwaterfotografie in vele ecosystemen, de onderwaterwereld keihard achteruit zien gaan. Om zich volledig bezig te houden met oceaanbescherming en alle daaraan gerelateerde onderwerpen, besloot hij 10 jaar geleden zijn praktijk voor orthopedische fysiotherapie en zijn lesgeefinstituut, de International Academy of Orthopedic Medicine, te verkopen en de educatieve stichting Sea First op te richten.

Tijdens deze lezing legt hij de link tussen de teloorgang van de oceaan en menselijk handelen. Wat kunnen en moeten we doen om het tij te keren?

Programma

19.00 uur              Inloop

19.30 uur              Welkom door Tjaard Gimbrère

19.35 uur              Lezing Dos Winkel

20.30-20.45 uur    Pauze

20.45 uur              Lezing Dos Winkel

21.45 uur              Borrel aangeboden door Gimbrère Theater

 

Toegang

De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt ernorm gewaardeerd. Dos zal ook boeken en andere producten meenemen, bekijk hier de webshop. De volledige opbrengst komt ten goede aan de Sea First Foundation. Sea First is een ANBI-erkende Goede Doelen Stichting.

u kunt u hier aanmelden

adres: Baronielaan 1, 4818 PA, Breda

Gegevens

Datum:
18 december 2018
Tijd:
19:00 - 22:00