Beach Clean-Ups

Op 6 mei was het verrassend mooi weer en circa 150 mensen besloten aan de door Sea First-vrijwilliger Lanny Kho, op professionele wijze georganiseerde Beach Clean-Up (BCU) deel te nemen. We waren opnieuw te gast bij Strand- en Surfpaviljoen Aloha. Gemiddeld werd 1 kilo per persoon aan afval opgeraapt en geloof me dat dit heel veel is! Rietjes en sigarettenpeuken, plastic zakjes en plastic flesjes wegen immers bijna niets! De in totaal 150 kilo werd in drie grote containers naar soort gescheiden. Alles bij elkaar was het weer een onwaarschijnlijk grote hoeveelheid rotzooi!

Sponsoren O´Neill en het Omniversum uit Den Haag hadden mooie prijzen ter beschikking gesteld die door de verkoop van lootjes gewonnen konden worden. De opbrengst van de loterij was voor Sea First.

Vrijwilligers Lanny Kho en Joanna Bouma is door de eigenaar van Aloha gevraagd aan de jonge surfers die hier opgeleid worden, een aantal lessen over afval in zee te geven. Zij zullen dat deze zomer met veel passie doen.

Een tweede Beach Clean-Up werd door vrijwilliger Esmee Bannenberg op 15 juni in Noordwijk bij strandpaviljoen Take 2 georganiseerd. Deze BCU was voor de werknemers en directie van het bekende cameramerk Nikon. Bijna 50 werknemers en directieleden deden mee aan deze opruimactie die door Esmee in samenwerking met Sea Cleaners uitstekend georganiseerd was. Voordat het opruimen begon, was er eerst een lezing van Dos Winkel over het belang van de oceaan en de gevolgen van (plastic)vervuiling. Deze vorm van teambuilding door een bedrijf in samenwerking met een NGO als Sea First, bleek een schot in de roos. Na afloop van de opruimactie werd door de CEO van Nikon een cheque ter waarde van € 1.000,- aan Dos overhandigd. De dag werd afgesloten met een uitstekende veggie maaltijd die door iedereen gesmaakt werd.

Zie de blog van Nikon voor een uitgebreid verslag en foto´s:

http://blog.iamnikon.com/en_GB/nikon-events/protect-what-you-love-nikon-employees-join-the-sea-first-foundation-for-beach-cleanup/

Wil jij met jouw bedrijf ook een BCU organiseren, laat het ons dan weten: [email protected]

We zijn ook benieuwd naar wat onze nieuwsbrieflezers zelf doen om van het plastic af te raken. Laat het ons alsjeblieft weten via facebook.